Yaglı saç demek kirli saç demektir. Yağlı saç bakımı, en zor saç bakımlarından birisidir. saçlar temiz bile olsa yaglı yapısından dolayı kırlı bir gorunume sebep olur. buda oldukça can sıkıcı bir duruma neden olur.
Sağlıklı bir saçta, kafa derisi günlük belli miktarda yağ salgılar ve bu normaldir. çünkü saçlar kendi yağıyla beslenir ve güçlenir. Ancak yağlı saçlarda kafa derisi, olması gerekenden daha fazla sebum salgılar ve bu durumda saçların yağlı görünmesini sağlar.
Özellikle de koyu renk saçlarda, yağlanmanın yarattığı kötü görüntü daha çok göze çarpmaktadır. bu da biz kızların hiç hoşlanmadığı bir durumdur. tabi ki sacların yağlanmasının başka neden olduğu durumlarda vardır elbet. Yağlı saçlar için doğal çözümler nelerdir sizler için bu konuyu ele aldık, ve çözüm yollarını da araştırdık. Faydalı olmasını dileriz.
Saçlar Neden Yağlanır?
-Fazla saç kremi kullanmak ve kremi saç derisine de uygulamak
-Yanlış saç bakım ürünleri kullanmak
-Hormonal dengesizlikler ve B vitamini eksikliği
-Nemli yerde yaşamak
-Saçları çok sık yıkamak ve elle sürekli saçlara dokumak
-Kepek sorunu
-Çok fazla şampuan kullanmak
-Aşırı sıcak suyla saçları yıkamak
-Dengesiz ve çok yağlı beslenmek, çok az su tüketmek gibi faktörler de saçları yağlandıran faktörlerdendir
Yağlı Saçlara Çözüm Önerileri
-Saçlarınızı daha az sıklıkta yıkayın. Her gün yıkamak yerine iki günde bir yıkayın. Saçlarınıza kuru şampuan uygulayarak yıkama suresini uzatabilirsiniz.
-Saçların aşırı derecede yıkanması, saçların doğal dengesini bozduğu için bu durumda saçların daha fazla yağlanmasına neden olmaktadır.
-Saçlarınızı çok sıcak suyla değil ılık suyla yıkamaya özen gösterin. Yıkamadan sonra son kez soğuk su tutmak da saç ve vücut sağlığına faydalıdır.
-Sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenin. Aşrı yağlı ve kızartma yiyecekler, saçların daha fazla yağlanmasına neden olur.
-Az şampuan kullanın. Daha çok bitkisel içerikli şampuanlar kullanmalısınız. Örneğin sarımsak içerikli kokusuz bitkisel şampuanlar saçı arındırır, besler ve güçlendirir. Duştan sonra saçlarınızı iyice durulamaya da özen gösterin. Tam durulanmayan saçlar da aşırı yağlanmaya neden olur.
-Saç fırçanızı sık sık temizleyin. Saç fırçasında ölü deriler, birçok bakteri ve mikrop bulunabilir. Sağlıklı saçlar için saç diplerinize hafifçe masaj yaparak, her gün tarayın. Saç tarağınızı mutlaka şampuanla haftada 2-3 kez yıkayın.
-Saçlarınızı fazla ısıya maruz bırakmayın. Isıya fazla maruz kalan saçlar, zamanla zayıflar, yağlanır ve bir süre sonra dökülmeye başlar.
-Saçlarınız için doğru ürünler kullanmalısınız. fazlaca yağlı saçlara sahipseniz, kozmetik ürünlerinden uzak durmalısınız gerekir.fazla kozmetik ürünlerine maruz kalan saçlar, ağırlaşır ve daha çok yağlanmaya neden olur.
Yağlı saç tipine sahipseniz, saçı ağırlaştırmayan ve yağlı his bırakmayan saç kremlerini kullanmalı, kullanım aşaması sırasında sadece saç uçlarına az miktarda uygulama yapmalısınız.
Yağlı Saçlar İçin Bitkisel Çözümler
Malzemeler:
Çay ağacı yağı ve taşıyıcı bir yağ çeşidi (Hindistan cevizi veya jojoba yağı, tatlı badem yağı da olabilir.
Malzemeler eşit oranda karıştırın ve saç derinize uygulayın. Masaj yaparak tüm saçınıza bu karışımı yayın, 1-2 saat bekledikten sonra saçınızı durulayın.
Haftada 2-3 kez bu tarifi uyguladığınızda, kafa dersindeki aşırı sebum ve yağ üretimi kontrol altına alınacaktır. Çay ağacı yağını şampuanınıza 15 damla ekleyerek de kullanabilirsiniz.
Elma sirkesi maskesi
Malzemeler:
-Elma sirkesi ve su
Elma sirkesi ile suyu karıştırın. Duşta saçınız yıkadıktan sonra, son durulama suyunda sirkeli suyu kullanın. Bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak yedirin. Son bir durulama yaptıktan sonra duştan çıkabilirsiniz. Sirkeli su saçın pH dengesini sağlarken ayrıca, saçı fazla yağdan arındırmış olur.
Yeşil kil maskesi
Malzemeler:
-Yeşil kil, ılık su, biberiye yağı ve kekik yağı
Malzemeleri ılık su yardımıyla birbirine karıştırın ve saç diplerinize masajla yedirin. Yarım saat kadar bekleyin ve saçlarınızı durulayın. Kil sayesinde saç dipleriniz arınır, fazla yağ ve sebumdan temizlenir.
Bunlar da Dikkatinizi Çekebilir.
Saç Bakım Önerileri
Saç Dökülmesi Nedenleri ve Çözüm Yöntemleri