Saç serumu, saçlarınızın ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayarak olduğundan daha hacimli bir görünüm ağlayarak saçlarınızın daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlayan silikon bazlı bir saç bakım ürünüdür.
Saç Serumu Ne İşe Yarar?
İnsan cildinin en güzel aksesuarı olan saçlar özen ve bakım istemektedir. Sağlıklı ve canlı saçlara sahip olmak elbette ki herkesin hayalidir. Günlük yaşamın getirdiği çevresel faktörlerden, insan bedenindeki fiziki değişimlerden dolayı saçlar zamanla farklı görünümlere kavuşabilmektedir. Bu fiziki görünümlerden en sık şikâyet edilen elbette, dökülme kırılma ve yağlanmadır…
Sizin de bunlara benzer şikâyetleriniz var ise mutlaka saç serumlarından kullanmaya başlamalısınız.
- Nemini kaybetmiş saçların daha sağlıklı bir görünüme kavuşması için kaybolan nemi sağlayarak saçı canlandır.
- Nemini kaybetmiş saçları besleyerek daha güçlü ve parlak bir görünüm kazandır.
- Saç diplerini besleyerek, saçların kırılmasını ya da dökülmesini engeller.
- Saç köklerini besleyerek saçların mat görüntüsünden kurtararak canlı bir görünüm sağlar.
- Fazla ısıya ve boya işlemine maruz kalan saçları sağlıklı ve canlı bir görüntüye kavuşturur.
- Silikonlu yapısı sayesinde saçı, çevresel faktörlerden oluşan kir, toz ve duman gibi etkenlerden korur.
- Saçları olduğundan daha parlak bir görüntü verir.
Saç Serumu Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Saçlarınızın Temizliğinden Emin Olun
Saç serumunu kullanmadan önce mutlaka saçlarınızın temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Gün içinde saçlarınıza yapmış olduğunuz işlemler, saçlarınızın derisinde birikir. Özellikle kimyasal ve çevresel faktörlerden kaynaklanan kirler saçlarınızda yoğun bir kir birikmesine neden olmaktadır.
Saç serumunu kullanmadan önce mutlaka bitkisel saç şampuanı yardımıyla saçlarınızda oluşan bu kirlerden kurtulun. Duş suyunuzun fazla sıcak olmamasına da ayrıca dikkat edin. Aksi takdir de saç derinizin soyulmasına neden olarak kepeklenme yapabilir. Her zaman ılık su kullanmaya dikkat edin.
Saçlarınızdaki tüm kimyasal içerikli kirlerden arınmak için saçlarınıza 3 kez bitkisel şampuan ile masaj yapar gibi temizlik sağlayın. Böylece tüm kirlerin saç derinizden atılmasını kolaylaştırarak. Saç serumunun saçlarınızda daha etkin kılabilirsiniz.
Temiz saça uygulanan serum ile saçlarınızı hayal ettiğiniz bakımı ve canlılığı sağlamış olursunuz. Temizliği sağlanmamış saçlarda saç serumu uygulandığında, hiçbir şekilde fayda sağlanmamaktadır. Aksine saçlarda kepeklenme ve yağlanma ihtimalleri de artmaktadır.
Saç Serumu Nasıl Kullanılmalıdır?
Saç serumu kullanmak ilk olarak saçın yoğunluğuna ve uzunluğun göre değişmektedir. Saç serumu kullanmaya başlamadan önce saçlarınızın nemsiz olmasına özen gösterin.
Saçlarınızın uzunluğuna göre saç serumunu avucunuzun içine dökerek, avuçlarınızı birbirine sürtün. Sonrasında saçlarınızın başlangıç kısmından başlayarak, saçlarınızın uçlarına kadar saç serumunu sürün. Bu ilmi yaparken saçlarınızın arka kısmına özellikle dikkat etmenizde fayda vardır.
Saçlarınızda oluşan kırıkları kısa sürede saç serumu sayesinde iyileştirebilirsiniz. Böylece saçlarınızın eskisinden çok daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu görebilirsiniz.
Saç Serumunu Fazla Kullanmayın
Saç serumu kullanırken kesinlikle aşırıya kaçmayın. Fazla saç serumu kullanmanın saçlarınızın üzerinde ciddi bir hasar oluşturacağını asla aklınızdan çıkarmayın. Kararında ve zamanında saç serumu kullanarak, saçlarınızın sağlıkla ilerlemesine şahit olabilirsiniz.
Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi saç serumunun fazlası da zarardır. Nihayetinde saç serumunun içinde saçlarınızı güçlendirmeye yarayacak birtakım maddeler bulunmaktadır. Eğer çok fazla uygularsanız saç köklerinize zarar verebilirsiniz. Kararında ilerlemeniz saç serumundan iyi yönde sonuç almanıza yardım edecektir.
Saç Serumu Ne Zaman Kullanılmalıdır?
Saç serumunu duşa girmeden önce kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken saç serumunu avuçlarınızın arasında iyice ısıtarak, saçlarınıza kökten dibe gelecek şekilde nüfus etmek. Yaklaşık on beş dk. Bekledikten sonra duşunuzu alabilirsiniz.
Bunlar da Dikkatinizi Çekebilir
Doğal Yöntemlerle Saç Rengi Nasıl Açılır? İnce Telli Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?