- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
Cilt BakımıKokum Yağının Faydaları Nelerdir?| Saça, Cilde Faydaları

Kokum Yağının Faydaları Nelerdir?| Saça, Cilde Faydaları

kokum yağının faydaları saymakla bitmez. İçeriğindeki mineraller ve vitaminler sayesinde cilde ve saça faydaları bulunur.

Kokum yağı kokum ağacının tohumlarından elde edilir. Bu ağaç çeşidi Hindistan’ın tropik bölgelerinde yetişmekte olup kokum yağı kozmetik ve tıbbi alanlarda kullanılır. Diğer doğal yağlara göre daha az bilinene kokum yağı oldukça faydalıdır.

Kokum Yağının Faydaları Nelerdir?

Kokum yağı göz sağlığı, cilt ve bağışıklık sistemi için oldukça faydalıdır. Antioksidan içeriği yüksek olan kokum yağı B vitamin kompleksleri potasyum ve magnezyum bakımından zengindir. 1 yemek kaşığı kokum yağı 120 kaloridir. İçerik olarak kakao yağına benzer.

Kokum yağı antioksidan, anti-inflamatuar ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Zengin içeriği ile kanser gibi ciddi hastalıkları önlemede başarılıdır.

Kokum Yağı Hangi Alanlarda Kullanılır?

Kokum yağı yenilebilir bir yağ olup çeşitli kozmetiklerde, çikolata yapımında, sabun, losyon yapımında  kullanılır. Bunun yanında sağlık alanında rahatsızlıklara da ilaç etkisi gösterir. Cilde de birçok faydası olan kokum yağı  cildi nemlendirir ve cildin nem dengesinin korur.

ayak, tırnak bakımında da kullanılan kokum yağı ayak topuğunun sertliğine karşı nemlendirme etkisi gösterir. Tırnak bakımında ise tırnakları yumuşatma da birebirdir. Tırnak bakımı yaparken manikürden önce sürülerek manikür işleminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Kokum yağı ciltle temas ettiğinde eriyen bir yağdır. Kolaylıkla cilt bakımında ve saç bakımında kullanabilirsiniz. İşte kokum yağının saça Ve cilde faydaları….

kokum yağı hangi alanlarda kullanılır

Kokum Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

yumuşatıcı ve nemlendirici etkilere sahip olan kokum yağı, Cilt bakımında rahatlıkla Kullanılır. Dudak, ayak ve kafa derisini nemlendirmede etkilidir.

Kokum yağı diğer yağlar gibi ağır değildir cillte yağlı his bırakmaz. Cilt tarafından hızlı şekilde emilir. Kokum yağını çatlaklarınız için masaj yağı olarak kullanabilirsiniz. Her cilt tipi için uygun olan kokum yağını çok hassas bir cilde sahip olanlar da kullanabilir.  sivilceleri tedavi etmekte faydalıdır.   Bunun yanında Ciltteki gözenekleri tıkamaz ve cildi tahriş etmez. Düzenli kullanımda sivilceleri kurutur.

Ciltteki  gözle görünen kırışıklık ve ince çizgileri azaltmada başarılıdır ve Hücre yenileme özelliğine sahiptir. Kokum yağı hücreleri yeniler ve akne, güneş lekelerinim açılmasını hızlandırır.

Kokum Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

kokum yağının  içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde saçları kökten uca besler ve onarır. Saçları yumuşatarak parlak bir görünüm sağlar. Güçlü bir nemlendirici etkisine sahip olan kokum yağı gün boyu saçların nemli kalmasına yardımcı olur. Saç bakım ürünlerinizin yanında yardımcı yağ olarak kullanabilirsiniz.

Kokum Yağı Nasıl Kullanılır?

Hem cilt hem saç üstünde mucizevi etkilere sahip olan bu doğal yağı cilt bakımında kullanırken tek başına veya başka yağlarla karıştırıp cilt maskesi olarak kullanabilirsiniz. Kokum yağını gece cildiniz temizledikten sonra temiz cildinize uygulayın ve sabah cildinizi arındırın. Bu sayede gece maskesi olarak gece boyu cildiniz onarır ve bakım yapar.

Kokum yağını saça bakımında kullanmak için şampuanınıza ekleyebilirsiniz. Saçlarınıza kokum yağıyla saç maskesi yapabilirsiniz. Özellikle gece uyurken bir saç maskesi yapacaksanız kokum yağı daha uygundur. Çükü saçlarda ağırlık hissi yaratmaz. Bunun için hafif nemli saçlara kokum yağını dipten uca masajla sürün ve kafanız bir saç bonesi ile sabaha kadara kapatın. Sabah saçlarınızı durulayın. Düzenli kullanımda uzun parlak ve gür saçlara sahip olacaksınız.

Not: her üründe alerjik reaksiyonlar görüldüğü gibi kokum yağında da görülebilir. Bu yüzden kokum yağını  kullanmadan önce doktora başvurmanızı tavsiye ederiz.

İlginizi çekecek diğer makalelerimize de göz atabilirsiniz.

Susam Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Aynısefa Yağının Cilde Faydaları 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlara da Göz At

Son Yazılarımız

More article