- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
Yüz Bakımı & MakyajKimyasal Peeling Nedir?

Kimyasal Peeling Nedir?

Kimyasal peeling işlemi bir veya birden fazla kimyasalın kullanıldığı bir cilt bakım işlemidir. Bu işlem özellikle ciltteki derin lekeleri olan kişiler içindir. Kimyasal peeling işlemi aslında profesyonel bir soyma işlemidir.

Kişinin cildindeki soruna özel olarak karışım hazırlanır ve peeling işlemi ile cilt lekesi yok edilir. Kimyasal peeling geçmeyen güneş lekesi, akne ve sivilce lekesi için yapılır. Kimyasal peeling işlemi yüzeysel peelingi orta derinlikte peeling ve derin peeling olarak üç çeşittir.

Kişinin ihtiyacına göre peeling yöntemi belirlenir. Bu yazıda sizler için kimyasal peeling nasıl yapılır öncesi ve sonrasından nelere dikkat edilmelidir bunlara cevap verdik.

Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır?

Kimyasal peeling

Kimyasal peeling işlemi için cilde özel solüsyon hazırlanır ve temizlenen cilde sürülür. Bu aşamada göz ,burun ve dudak kenarlarına vazelin sürülür, burun ve kulaklar da zarar görmemesi için koruyucu ile kapatılır. Kimyasal peeling işlemiş esnasında hafif bir yanma hissi oluşabilir ve bu doğaldır. Çünkü bu işlem ciltte kontrollü bir soyma işlemidir. Kimyasal peeling sonrası solüsyon ciltten temizlenir ve zengin yoğun bir nemlendirici sürülür.

Kimyasal peeling uygulaması yüksek oranda asit içeren ürünlerle yapılır. Bu nedenle bazı riskleri mevcuttur. Günümüzde birçok güzellik merkezinde kimyasal peeling işlemleri yapılmaktadır. Eğer kimyasal peeling işlemi yaptırmaya karar verdiyseniz iyice araştırmalı ve sağlık bakanlığı tarafından onay almış, belgeli bir kuruluşta yaptırmalısınız. Yapan kişinin de uzman ve tecrübeli olasına dikkat etmelisiniz.

Kimyasal peeling işlemi sonrasında ilk bir hafta ciltte hassasiyet hissedilmesi normaldir. Seans sonrasında güne çıkılmaması ve çıkılacaksa mutlaka yüksek koruyan bir güneş kremi kullanılmalıdır.

Kimyasal Peeling Çeşitleri Hangileridir?

Kimyasal peeling çeşitleri

Kimyasal peeling çeşitleri farklıdır. Her birinin uygulanmasının farklı nedenleri olduğu için ihtiyacınıza göre seçim yapmanız gerekir.

Yüzeysel Kimyasal Peeling

Yüzeyde olan ve daha az derinliği olan lekeler için yapılır. İşlemin amacı daha kalın deri oluşmasını sağlamak ev deri kalitesini arttırmaktır. Çok fazla yanma hissi oluşmaz. Daha hafif içerikli salisilik asit gibi asitler kullanılır.

Orta Derinlikte Peeling

Cildin orta derinliğine kadar inen bu işlemde renk eşitsizlikleri ve orta derece kırışıklıklar hedeflenir.

Derin Peeling

En derine inen kimyasal peeling çeşididir. Bu yöntem ile yoğun bir soyulma yapılır. Bu nedenle bu işlem kesinlikle kış aylarında uygulanmalıdır. Derindeki kırışıklık ve lekeler için etkilidir. Yanma hissi için anestezik krem uygulanır. Tek seansta yapılır. Hassas ciltle riçin kimyasal peeling uygun değildir. Yapılırken glikolik asit kullanılır.

Glikolik asidi kimyasal peeling yaptırmadan da cilt bakım rutinlerinizde peeling yaparken kullanabilirsiniz. Glikolik asit cilt renginin ve lekelerin açılmasına yardımcı olur. Cildi pürüzsüzleştirir. Glikolik asidi çok sık kullanmamalısınız. Kullanımda sonra cildi mutlaka yoğun şekilde nemlendirmek gereklidir. Ayrıca gece uyumdan önce bu bakımı yapmak ve güneşe çıkmamak gereklidir.

Kimyasal Peeling Seans süresi

Kimyasal peeling seans süresi ve seans sayısı kişiden kişiye, uygulanacak bölgeye göre değişkenlik gösterir. Bununla birlikte ortalama 30-60 dakika arasında sürmektedir. Yüzeysel peeling uygulamalarında 4-7 seans, orta derinlikte olan peeling uygulaması için 2-4 seans, derin peeling uygulamasında ise tek seans eterli olmaktadır.

Kimyasal peeling uygulaması öncesinde perma ve boya gibi işlemler yaptırılmamalıdır. Kimyasal peeling işlemi için bahar ve kış ayarlı seçilmelidir. Yaz aylarında yapılıyorsa işlem sonrası ciltte yanık oluşabilir.

Kimyasal Peeling Sonrası Uyarılar

İşlem sonrasında ilk gün duş alınmamalıdır. Sonrasında ise ılık duş alınmalıdır, solaryum, saunaya girilmemelidir. Güneş koruyucu mutlaka sürülmelidir. İşlemden sonra 1-2 ay makyaj yapılmamalıdır, dudak ve göz makyajı yapılabilir. Havuza girilmemelidir. Ağır ve terletici egzersizler yapılmamalıdır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Suya Dayanıklı Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır?

Pratik ve Muhteşem Görünen Sonbahar Makyajı

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlara da Göz At

Son Yazılarımız

More article