Mükemmel saçlara kavuşmak için kullanabileceğiniz en etkili doğal bitkisel saç bakım yağı hakkında derlediğimiz bilgileri sizlere sunuyoruz.
Günümüzde yaşam koşulları stres, kullandığımız saç bakım kremleri boyalar ve içerisindeki kimyasallar, ısı etkili saç şekillendiriciler nedeniyle saçlarımız kırılıyor, yıpranıyor ve güçsüzleşiyor. Bu gibi faktörler nedeni ile saç sorunları arıyor, saçın uzaması duruyor.
Güçlü, hacimli ve parlak saçlara sahip olmak için saçlarınızı temiz tutmalı ve düzenli bakımını yaptırmalısınız. Bakımlı ve canlı saçlar için saçınızı düzenli kestirmelisiniz.
Saç Bakımında Kullanabileceğiniz Faydalı Bitkisel Yağlar
Saç bakımı için kendinize cilt bakımı gibi rutinler oluşturmalı ve buna uymalısınız. Saç bakımınızı uygularken kimyasal içerikli değil daha çok doğal ve organik içerikli ürünler tercih etmenizde fayda vardır. Ayrıca beslenmenize dikkat etmek, su tüketimine dikkat etmek de saç ve tırnak sağlığını önemli ölçüde etkilemektedir.
Saç için son yıllarda popülerliği artan argan yağı oldukça faydalı bir bakım yağıdır. Bunun dışında saç bakımında kullanılabilecek mükemmel doğal yağlar da bulunuyor. Bu yazımızda sizin için saç bakımı yağlarını ve etkilerini detaylı biçimde anlattık. Keyifli okumalar.
1- Argan Yağı
Argan ağı içeriğinde B ve E vitaminleri başta olmak üzere, birçok vitamin içeriyor. Özellikle hasarlı saçlar için mükemmel bir bakım yağıdır. Argan yağını duştan çıktıktan sonra hafif ıslak saçınızın uçlarına uygulayın. Düzenli kullanımda kırılma ve saç dökülmeleri azalır, daha güçlü ve parlak saçlara sahip olursunuz.
2- Jojoba yağı
Jojoba yağı hem saç hem de cilt bakımında kullanılan muhteşem bir doğal yağdır. Şampuan ve saç kremlerinin içerisinde bolca kullanılır. Aktarlarda kolayca bulabileceğiniz jojoba yağı egzama gibi sorunların tedavisinde etkilidir.
Saç derisini nemlendirir, saç tellerini güçlendirir. Saç uzatmada ve hacim kazanmasında oldukça etkili olan bir yağdır. Jojoba yağı antialerjeniktir. Bu özelliğinden dolayı her türlü saç ve cilt tipiyle kolayca uyum sağlar.
3- Badem yağı
Saç bakımında önemli bir yapıdır. Badem yağı kirpik ve kaş bakımında da kullanılan besleyici özellikli bir yağdır. E vitamini içeren badem yağını saç bakım rutinlerinize ekleyebilirsiniz. Saçları dipten uca besler ve güçlendirir. Saç dökülmelerini düzenli kullanımda önler.
4- Hindistan Cevizi Yağı
Son dönemlerin popüler yiyeceği aynı zamanda cilt ve saç bakımında da harikalar yaratıyor. Saçları besler, uzamasına destek olur. Saç derisini temizler, kepeği azaltır ve saç dökülmelerini önler.
5- Fındık Yağı
İçerisinde E vitamini ve B vitamini türevleri bulunduran fındık yağı saçları nemlendirir, parlaklık ve canlı görünüm kazandırır.
6- Biberiye Yağı
Saçları besler, saç köklerini güçlendirir ve dökülmeleri önler. Saç derisinde kaşıntı ve kuruluğu yok etmeye yardımcıdır.
7- Avokado Yağı
A, E, B, D vitaminleri içeren bu yağ saçı besler nemlendirir, kuru ve yıpranmış saçların canlanmasına yardımcı olur. Saç derisinin yenilenmesinde ve hızlı saç uzatmada etkilidir.
8- Zeytin yağı
Hem yemeklerde hem de saç, cilt bakımında kullanılan bu enfes yağ saç sağlığı için mükemmel bir üründür. Diğer yağlara göre daha yoğun olan zeytinyağı özellikle kuru saçların kendiniz hızla toparlamasına yardımcı olur.
9- Nar Çekirdeği Yağı
Antioksidan özelliği olan nar çekirdeği yağı gençleştirici ve hücre yenileme özelliğine sahiptir. Yıpranmış saçları onarır ve parlak görünmesini sağlar.
Saç Bakım Yağları Nasıl Kullanılmalıdır?
Saç yağları kullanılırken şampuanın içerisine katılarak kullanılabilir. Saç maskesi olarak saçta bekletilerek kullanılabilir. Özellikle lavanta yağı gibi aromatik hoş kokulu yağları şampuanınıza ekleyerek kullanabilirsiniz.
Hem uzun süre hoş kokan hem de daha parlak ve canlı saçlara sahip olursunuz. Saç bakım yağlarını maske olarak kullanmak için hafif nemli saçlarınıza dipten uca uygulayın ve birkaç saat beklettikten sonra şampuanla durulayın. Bu işlemi düzenli yaptığınızda saçlarınızdaki farkı göreceksiniz.
Not: Bitkisel saç bakım yağları kullanılmadan önce saçlarınızla ilgili yaşadığınız farklı bir problem varsa öncelikle bu problemin çözümü için mutlaka uzman doktora başvurmanızı öneririz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir